Adviescommissie

Imke Schreuder:
berlijn vm 2008 2In 2003 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met het prachtige continent Afrika. Ik heb destijds als fysiotherapeut gewerkt in een klein hospitaal in een buitenwijk van Kaapstad in Zuid Afrika. Binnen dit hospitaal werkte ik in eerste instantie op de volwassenen afdeling maar later veranderde dit naar de kinderafdeling. Hier zag ik dat de gezondheid al begint bij de geboorte en de moeders een zeer belangrijke rol hierin spelen en daarmee uiteindelijk op de gezondheid van de maatschappij. Tijdens deze periode begon mijn liefde voor Afrika maar werd ik aan de andere kant met mijn neus op de harde feiten gedrukt dat basale gezondheidszorg niet altijd vanzelfsprekend is. Met name naar aanleiding van deze stage ben ik begonnen aan een Master infectieziekten aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tijdens mijn afstudeerstage in Oeganda heb ik ingezien dat met een grote hoeveelheid enthousiasme, inlevings- en doorzettingsvermogen en vooral de juiste en betrouwbare contacten in Afrika interventies op een vrij eenvoudige wijze effectief kunnen zijn. Tenslotte ben ik na mijn afstuderen begonnen met een promotieonderzoek aan de afdeling virologie van het Erasmus MC, naar verschillende soorten virussen waaronder HIV en Hepatitis C. In de toekomst wil ik graag mijn opgedane kennis toepassen in de gezondheidszorg van Afrika.

DSC05534Prof. Anta Tal Dia: Kinderarts en als hoogleraar in de publieke gezondheidszorg verbonden aan Universiteit Cheikh anta Diop in Dakar, Senegal. Alhier is zij tevens hoofd van de afdeling preventieve geneeskunde en publieke gezondheidszorg aan de faculteit geneeskunde, farmacie en tandheelkunde. Naast haar werkzaamheden aan de universiteit is prof. Anta Tal Dia directeur van het “Insitut de Santé et Développement” (ISED) in Senegal. Hier worden Master opleidingen verzorgd in de publieke gezondheidszorg (www.ised.n)

Mr. W. van Zant: Advocaat Nysingh advocaten en Notarissen. Wim van Zant is als advocaat verbonden aan Nysingh advocaten-notarissen N.V., locatie Zwolle. Hij houdt zich bezig met ondernemingsrecht, insolventierecht en mediation.

Dr. E. van Gorp: Internist-Infectioloog Erasmus MC Rotterdam. Eric van Gorp heeft zich na de studie geneeskunde aan de universiteit van Amsterdam gespecialiseerd tot internist/infectioloog. Sinds 1995 werkt hij aan verschillende klinisch-wetenschappelijke projecten op het gebied van infectieziekten. In 2001 is hij gepromoveerd op de infectieziekte Dengue. Van 1998 tot 2010 werkte Eric als staflid op de afdeling interne geneeskunde van het Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam. In 2011 werd hij staflid op zowel de afdeling virologie als de afdeling infectieziekten, van het Erasmus MC in Rotterdam. Eric is in het bijzonder geïnteresseerd in de wetenschappelijke en de sociale impact van infectieziekten in verschillende populaties en begeleidt hij verschillende promotieonderzoekten binnen het veld van infectieziekten.

Dr. B. Maat: Farmacoloog Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis Tilburg. Barbara heeft tijdens haar studie farmacie in Utrecht onder andere een paar maanden in Ghana gewerkt in verschillende missieziekenhuizen. Zij is gespecialiseerd tot ziekenhuisapotheker in het UMC Utrecht en gepromoveerd op het gebied van medicatieveiligheid bij kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Haar ambitie is om te blijven werken aan verbetering van medicatieveiligheid in ziekenhuizen in Nederland en daarbuiten.